Ismered a kiégés (=burnout) állapotát? Esetleg pont ebben a cipőben jársz vagy valaki a környezetedben ettől szenved? Kívánom, hogy ne juss el odáig, de azért jó, ha tudod…

A hosszabb ideig tartó fásultság, alulmotiváltság, érzelemmentes munkavégzéstől csak egy lépés választ el a kiégésig. Sokan észre sem veszik, mikor jön el az a bizonyos pont, ahonnét nehéz visszakapaszkodni a jókedvű hétköznapokba. Egy kiégett ember szenved, de a szervezeten belül is komoly károkat képes okozni: sokat hibázik, nem tartja be a határidőket, selejtet gyárt, demotiválja a kollégáit. A bajokat csak tetőzi, ha vezető pozícióban van.

Azonban a munkahelyi kiégésért a munkáltató legalább annyira okolható, mint az egyén! „Hogy nem vettük ezt észre? Most már mit kezdjünk egy alulteljesítő kollégával?…”

Szerencsére egyre több az előre gondolkodó, felelős munkáltató, az ő követendő példájukat szeretném most megosztani veletek. Vannak ügyfeleim, akik vallják: a motivált, testileg és lelkileg is egészséges dolgozók a siker kulcsai. 😊

„ Ha van segítség, akkor miért ne vegyük igénybe? Nem kell mindent nekünk csinálni.” „Néhány elakadást megoldani könnyebb és olcsóbb, mint egy jó szakembert elveszíteni.” „Amióta business coachot alkalmazok az embereim támogatására, azóta én vagyok a legjobb fej vezető.”

Az eredmény pedig mérőszámokban kifejezve:

– rövid időn belül csökkenő fluktuáció

– kevesebb betegszabadság

– magasabb termelési kihozatal

– lényegesen kevesebb alulról jövő eszkaláció

– több vezetői szabadidő, szabadságolási lehetőség (szabi alatt nem csörög folyton a telefonja)

– önállóbban dolgozni tudó és akaró emberek

– ÖSSZESSÉGÉBEN ELÉGEDETTEBB MUNKAVÁLLALÓK A SZERVEZET MINDEN SZINTJÉN

Megéri-e egy próbát tenni? Döntsd el Te!