Munkám során gyakran tapasztalom, hogy a gyárigazgatók, a cégtulajdonosok mernek nagyot álmodni. “2 éven belül legalább 20-25%-os bevételnövekedés.” “Vállalati hitelállomány határidő előtti törlesztése.” “Új telephely nyitása, emellett a meglévő felfejlesztése.”

Rendszerint a megszokott módon, eszközökkel, fáradságos munkával és komoly számonkéréssel igyekeznek behajtani hónapról-hónapra az eredményt. Többször látom, hogy hiányoznak a kulcsemberek, mert időközben elmentek a cégtől vagy annyira leterheltek, hogy már nem lehet őket újabb projektbe befogni.

Az első lépés – az EMBER FEJLESZTÉSE – viszont a folyamat elejéről szinte mindig kimarad. Az alkalmazottak, akik egyébként is sokat dolgoznak. A vezetők, akik egyre nehezebben birkóznak meg a feladatokkal és a beosztottakkal. Végül maga a gyárvezető/tulajdonos, aki egyszemélyben felel mindenkiért és mindenért.

Az idő előrehaladtával a szervezet motivációja és teljesítménye csökken. Ez fluktuációhoz, hatékonyság romláshoz és kiégéshez vezet.

Mi történt azokkal a hadvezérekkel, akik fáradt katonákkal mentek újra és újra harcolni?

Mindenkinek kell egy kis újratöltés. Segítség, aki lehet a melletted ülő kollégád. A felettesed, akivel jó munkakapcsolatot ápolsz.

Ha azonban nincs ilyen ember a köreidben, aki szakmailag támogat és edzésben tart, akkor keress egyet! Ilyen lehet egy tréner, business coach, egy jó mentor. A lényeg, hogy számodra legyen hiteles és valódi segítséget kapj tőle.

Ha te vagy cég első embere, neked is kell az újratöltés! Hiszen te vagy az, aki példával jársz elöl és motiválod a csapatod. Közben a csapat részévé válsz, ami egy plusz azon kívül, hogy együtt eléritek az éves célt. Az edzést pedig bízd rá a business coachra!