Ebben a menüpontban tudsz az írásban feltett kérésedre választ kapni coachainktól.

A kérdés feltevéséhez kérjük, jelentkezz be felhasználóként, itt.

Kérdésedet a honlapon az anonimitás teljes megőrzésével megjelenítjük. Személyes adataidat még a válaszadó coach sem láthatja.

A választ az e-mail címedre küldjük, valamint megjelenítjük a honlapon.

Neki nagyon jól megy. Nekem viszont egyáltalán nem.

Sziasztok!

Szeptemberben elkezdtem egy iskolát munka mellett. Párkapcsolatban élek, néhány éve vagyunk együtt. Bár sokat dolgozunk, de úgy gondoltuk, most kell a jövőt megalapozni, amíg van időnk rá. Párom is elkezdett ugyanakkor egy másoddiplomás képzést. Neki nagyon jól megy. Nekem viszont egyáltalán nem. Sajnos a vizsgák sorban nem sikerülnek és már teljesen elvesztettem az önbizalmam. Szorongok, ha arra gondolok, hogy legközelebb megint nem fog sikerülni. Sokszor le is blokkolok, úgy érzem, üres az agyam.

Pedig igyekszem felkészülni.  Lehet, hogy rosszul tanulok? Tudnátok valami jó módszert ajánlani, hogy sikeresebb lehessek a tanulásban,  illetve ha volna valamilyen módszer, hogy a vizsgán ne izguljak annyira ?

Nagyon örülnék, ha segítenétek!

Adri

Barta Zóra
Válaszadó:

Kedves Adri!

Szorosan a kérdésre válaszolva: mindkét kérdésed esetében vannak módszerek, amelyek használhatók. A munka melletti tanulás más, mint amikor csak az az egyetlen feladat, hogy fel kell készülni egy vizsgára. Érdemes magadat megfigyelni: mikor fog a legjobban az agyad, egyszerre hosszabban is tudsz-e koncentrálni, vagy csak rövid időkre? Vizuális típus vagy inkább, vagy hallás után tudod-e jobban rögzíteni az anyagot? Meg tudod-e szervezni az idődet úgy, hogy ne hirtelen sok anyagot kelljen átnézned? A tanulás nagyon egyéni dolog, így a megfelelő receptet akkor fogod megtalálni, ha egyedül, vagy segítséggel átgondolod, milyen típusba tartozol és ahhoz meg lehet találni a megfelelő módszert. Az is kiderülhet, hogy valahol nem értettél valamit és elakadtál. A vizsgadrukkra is lehet többféle módszert találni: légző gyakorlat, vizualizáció és még sok más is, ami megtanulható.

Felvetődik azonban a problémád mögött még több kérdés. Belső késztetés miatt kezdtél el tanulni, vagy inkább csak Te sem akartál lemaradni a párod mögött? Azt választottad, ami tényleg érdekel?  Hogy érzed magad, amikor a párodnak sikerül és Neked nem? Van-e más dolog, probléma, ami leköti a figyelmedet?

Ezekre a kérdésekre is érdemes lenne megtalálni a választ, mert lehet, hogy egy ezzel kapcsolatos probléma akadályoz abban, hogy hatékonyan tanulj.

Üdvözlettel:  Barta Zóra

Csak negatív visszajelzést kapunk.. mit tehetek?

Tisztelt coachvalaszto.hu!

Titkárságon dolgozom. A klasszikus titkársági feladatokon felül rengeteg adminisztrációs jellegű munkát is kapunk, de még ügyfél kapcsolatokkal is kell foglalkoznunk.

Szerintem nagyon jól végezzük el ezt a sokféle feladatot. Sokszor nem egyszerű mindenkinek megfelelni. Szerencsére a kollégáktól és ügyfelektől is pozitív visszajelzéseket kapunk.

Mégis szinte mindennap csalódás ér, mert főnökünktől szinte csak negatív visszajelzést kapunk. Egyszer egy céges bulin viccesen valaki mondta neki, hogy dicsérni sem ártana, de erre az volt a válasza, hogy a jót úgyis tudja mindenki, minek külön mondani. A hibákat viszont meg kell említeni, mert abból tanulunk. Azóta sem változtatott ezen a szokásán és nekem sok keserűséget okoz.

Mindig úgy érzem, hogy rosszul dolgozom. Néha már azon gondolkodom, hogy munkahelyet kellene változtatnom. De mi a garancia, hogy egy következő munkahelyen nem pont ugyanez történik?

B. Renáta

Barta Zóra
Válaszadó:

Kedves Renáta!

Nagyon népszerű téma manapság a motiváció. Ennek egy formája a dicséret, de sajnos nálunk valahogy nincs benne a munka kultúránkban ez az eszköz. Sok vezető gyerekesnek tartja, illetve félti a tekintélyét és ezért nem ad pozitív visszajelzést. Vagy egyszerűen zavarban van és nehezen megy szemtől szembe, tanúk előtt megtenni.

Azért vannak eszközök, amikor ki is lehet provokálni a visszajelzést. Megkérdezni egy jól sikerült munka után a véleményét. Akár humoros, könnyed formában is lehet, akkor senki nem érzi kínosnak. Nagyobb időszakok után nem hangzik képtelenségnek kezdeményezni egy értékelő megbeszélést, ez ma már sok cégnél rendszeresen megteszik.

Abban semmi kivetnivaló nincs, ha Te is megmondod, Neked jól esik a dicséret. Vannak jó és tanulható technikák, amelynek segítenek abban, hogy jobban és eredményesebben tudd közölni elképzeléseidet és igényeidet.

Mit tehetek azért, hogy változzanak a dolgok a cégemnél?

20 fős cégnél dolgozom, formálisan középvezetőként, de kis cég lévén nem annyira tiszták a feladatkörök. Több projektet is viszek, de sokszor kell ad-hoc feladatokat ellátni másik projektekben is. Szerencsére most van bőven munkánk.
A feladatokat heti értekezleten egyeztetjük, ahol a menedzsment és a témavezetők is jelen vannak. Pont ez okozza számomra a stresszt.
Az értekezleteken sokszor teljesen belemegyünk a részletekbe, máskor fontos kérdéseken átugrunk. Sok esetben hosszan beszélünk, de semmilyen döntés nem születik. Sokszor nagyon unalmas mások témáiról folytatott vitát végighallgatni, miközben  az engem érintő kérdéseket fel sem tehetem, mert elmegy az idő. Egyszerűen ilyen formában időpazarlásnak tartom ezeket a megbeszéléseket! Amikor szóvá teszem, úgy érzem, neheztelnek rám.
Ha állandóan „akadékoskodom”, csak rossz néven veszik, de nem változik semmi. Viszont a témáimért felelősséget érzek és szeretném, ha jól mennének a dolgok a projektekben, de az egész cégnél is. Mit tegyek?

Ilona

Barta Zóra
Válaszadó:

Kedves Ilona!

Leveledből látszik, hogy nem törődtél bele, hogy nem jól mennek a dolgok, hanem változást szeretnél. Az is látszik, hogy kötődsz a  cégedhez és nem csak saját munkakörödet látod át, nem csak magadra figyelsz. Sőt, lehet, hogy a Te nézőpontodból jobban észrevehető, hol a probléma, és úgy tűnik, Te szeretnéd is ezt megtalálni. Azt írod, már többször felszólaltál, tehát van Benned kurázsi, hogy kiállj azért, amit helyesnek gondolsz. Érdekes lenne tudni, pontosan hogyan tetted ezt? Mit, hogyan, milyen körülmények között mondtál? Mi volt a reakció?  Lehet, hogy már van is elképzelésed arról, mit lehetne tenni?  

A stresszt, amit érzel, egy olyan kiinduló helyzetként is felfoghatod, amely energiát ad neked ahhoz, hogy pozitív irányba tudd elmozdítani ezt a helyzetet.  Szerencsére vannak eszközök és módszerek arra, hogy tudsz a Te pozíciódból egy változási folyamatot elindítani.  Ezt egy coaching folyamat során ki lehet dolgozni. Illetve azzal is lehet foglalkozni, hogyan, milyen úton, milyen formában vezesd elő azt, amit szeretnél, anélkül, hogy „akadékoskodásnak” tűnjön.

Minden jót!

Hogyan állítsam össze a csapatomat?

Tisztelt coachvalaszto.hu!

Sikeres függönyös vállalkozásom van. Magam vezetem a céget, és magam értékesítek, szép munkákat hozok, jó referenciáink vannak. Varrónőket alkalmazok, illetve bedolgozóim vannak. Minden jó lehetne, csakhogy rengeteg időmet elveszi a varrónők irányítása. Fél szóból is érteniük kellene, de nincs így. Sok a hibás munka, ami csak a felszereléskor derül ki, gyakori a javítás, akár még új anyagot is kell venni. Én pedig nem engedek a minőségből, a vevőnek elégedettnek kell lennie.
Hogyan állítsam össze a csapatot? Mire figyeljek? Még egy dolog: konfliktus is gyakori közöttük, ha nem vagyok ott, olyanok, mint a gyerekek.

M. Nagy Ágnes

Kiss Enikő
Válaszadó:

Kedves Ágnes!

A csapatod összeállításánál milyen kollégákra van szükséged? Milyen képességeket, kompetenciákat, milyen emberi viselkedési stílust követel meg a feladat elvégzése? Mennyire van szükség precizitásra, együttműködésre, problémamegoldásra? Ha magad értékesítesz és tervezel, akkor milyen mértékben van szükség kreativitásra a csapatodban? Ezekre a kérdésekre kellene válaszolni, hogy össze tudd rakni az igazi csapatodat.
Lehetséges a vezetői kompetenciák fejlesztése, mint pl. a tiszta vezetői kommunikáció és a delegálás.
A coaching folyamat során számos olyan felismerést tehetsz, ami alapján fejlesztheted a cégedet, ami így még sikeresebb lehet.
Mindebben hatékony segítségedre lehetnek business coach-aink.

A munkában mindent elértem, a magánéletben semmit.

Kedves Coach választó,

37 éves nő vagyok. Jó családom van, a szüleim együtt vannak, szeretik egymást. Tisztességesen neveltek minket, a testvéremmel. Jó diplomám, szakmám van. Egész életemben nagyon sokat dolgoztam. Mindenem megvan: pozíció, elismertség, lakás, cégautó.
Viszont a magánéleten egyenlő a nullával. Néhány múló kapcsolat…, egy barátnőm van, ő is ugyanebben a cipőben jár.
Úgy érzem, nem vagyok eléggé nyitott személyiség.
Sürget az idő, ha gyereket szeretnék. Nem vagyok pánikban, de érzem, hogy valamit tenni kell.
Mit javasolsz?

Kiss Enikő
Válaszadó:

Kedves Levélíró!

Mint írtad, nagyon sok energiát fordítottál a szakmai eredményeid elérésére, így háttérbe szorult a magánéleted. Ahogy a munkába fektetett energia mindig meghozza a gyümölcsét, úgy a magánélet változtatására is fordított energia is sikert eredményez. Az életünk úgy lesz kerek egész, ha mindkettőre figyelünk. Jó, hogy felismerted az elakadást, ez már fél siker!
Párválasztásodban segítségedre lesz a magaddal hozott szép családi minta, értékrend.
Személyiséged nyitogatására sok lehetőség van, pl. új barátok, kapcsolatok szerzése, önismereti tanfolyamok, új elfoglaltságok, hobbi kialakítása.
Annak feltárása, hogy mely dolgokba tegyél energiát, hogyan fejleszd magad, sokat segíthet egy coach-csal való közös munka.

Iker gyermekeit nevelő nő visszatérése a munkába

Tisztelt Coachválasztó.hu!
Gyes-en vagyok iker gyermekeimmel, még fél évig. A szülés előtt egy multinál dolgoztam, asszisztensként, átlagban napi kb. 10 órát. Nem tudom elképzelni, hogy a gyerekek mellett ennyit dolgozzak. Kisebb álláson gondolkodom, de leginkább vállalkozáson. Érdemes most vállalkoznom?
T. Hanna

Kiss Enikő
Válaszadó:

Kedves Hanna!

Valóban, ikergyermekek mellett ennyit dolgozni nem lenne könnyű. Arról nem írtál, hogy van-e segítséged, aki pl. a gyermekeidet elhozza az óvodából, vagy betegség esetén vigyáz rájuk.
Van-e esetleg már valamilyen vállalkozói álmod? Gondolsz-e valamilyen irányra?
Legtöbb esetben a vállalkozás-indítás is teljes embert kíván. Azt az időszakot, amíg a gyerekek jobban igénylik a jelenlétedet, ki lehetne használni úgy, hogy a „kisebb állás” is abba az irányba fejlesszen, amiben később ki szeretnél teljesedni, tehát érdemes már most megkeresni az „utadat”.
Javaslom, hogy válassz coachaink közül. Olvasd el bemutatkozásukat, írásaikat, konzultálj velük.
Ők személyes programot tudnak készíteni Neked, ami alapján szépen visszatérsz a munka világába, úgy, hogy az Neked és a családodnak is örömöt okozzon.

Már nem érdekel a munkám, mit tegyek?

T. Coachválasztó!

Könyvelő vagyok, 47 éves, nő. Hosszabb ideje úgy érzem, hogy nem érdekel a munkám. Nem szívesen megyek dolgozni. Mindig ugyanazt csinálom, hihetetlen robot. A munkahelyemet szeretem, a munkatársaimat is (jórészt).
Mit kezdjek ezzel az érzéssel? Próbáljam elviselni, vagy próbáljak változtatni? Egyáltalán érdemes még ilyen korban változtatni?
Tisztelettel:
K. Éva

Kiss Enikő
Válaszadó:

Kedves Éva!

Amikor benne vagyunk egy mókuskerékben, sok képességünkkel, kompetenciánkkal nem vagyunk tisztában. Mihelyt ezeket egy szakember segítségével felfedjük, megtaláljuk motivációinkat, belső kis mozgató rugóinkat a munkánk felé. Ezzel a munkával segíthetjük meghozni azt a döntést, hogy érdemes-e változtatni, vagy mit kell változtatni ahhoz, hogy újból jól érezd magad ebben a munkakörben.
Írtad, hogy fontosak számodra a kollégáid, ebből számomra úgy tűnik, hogy te a működésedben inkább emberközpontú vagy. Döntésedet a motivációkon túl ez is befolyásolhatja.
Ehhez egy jól felépített coaching folyamatot ajánlok Neked, ami az első, ingyenes konzultációval kezdődik. Ez alapján eldöntheted, hogy az általad választott coach-csal szívesen dolgoznál-e az elakadásod megoldásán.

Üdvözlettel: Kiss Enikő