Tisztelt coachvalaszto.hu!

Sikeres függönyös vállalkozásom van. Magam vezetem a céget, és magam értékesítek, szép munkákat hozok, jó referenciáink vannak. Varrónőket alkalmazok, illetve bedolgozóim vannak. Minden jó lehetne, csakhogy rengeteg időmet elveszi a varrónők irányítása. Fél szóból is érteniük kellene, de nincs így. Sok a hibás munka, ami csak a felszereléskor derül ki, gyakori a javítás, akár még új anyagot is kell venni. Én pedig nem engedek a minőségből, a vevőnek elégedettnek kell lennie.
Hogyan állítsam össze a csapatot? Mire figyeljek? Még egy dolog: konfliktus is gyakori közöttük, ha nem vagyok ott, olyanok, mint a gyerekek.

M. Nagy Ágnes

Kiss Enikő
Válaszadó:

Kedves Ágnes!

A csapatod összeállításánál milyen kollégákra van szükséged? Milyen képességeket, kompetenciákat, milyen emberi viselkedési stílust követel meg a feladat elvégzése? Mennyire van szükség precizitásra, együttműködésre, problémamegoldásra? Ha magad értékesítesz és tervezel, akkor milyen mértékben van szükség kreativitásra a csapatodban? Ezekre a kérdésekre kellene válaszolni, hogy össze tudd rakni az igazi csapatodat.
Lehetséges a vezetői kompetenciák fejlesztése, mint pl. a tiszta vezetői kommunikáció és a delegálás.
A coaching folyamat során számos olyan felismerést tehetsz, ami alapján fejlesztheted a cégedet, ami így még sikeresebb lehet.
Mindebben hatékony segítségedre lehetnek business coach-aink.