GYIK

GYAKRAN ISMÉTELT KÉRDÉSEK
Itt találod a legtöbbször felmerülő kérdésekre a válaszokat

Mi az a coaching?

A coaching személyhez kötődő folyamat. Célja az egyén életének jobbá, élhetőbbé tétele, fejlesztés vagy elakadás megoldásának útján.

A  coaching alapja a coach szakértelme és a coach és ügyfele között kialakult bizalmi helyzet.

A coach nem ítélkezik, nem ad tanácsokat. Kérdésfeltevéssel, és  egyéb coaching eszközök alkalmazásával segít az ügyfélnek megtalálni a számára helyes megoldást, azt az utat, amelyet az ügyfél magának érez, és amelyért felelősséget is vállal.

A coaching nem kutatja a múltat, mindvégig azon dolgozik, hogy a pozitív jövőt fel tudja építeni.

Attól függően, hogy a cél a magánéletből, vagy az üzleti életből, munkahelyről érkezik, megkülönböztetünk life- és business coachingot.

 

Life coaching

Személyes életünkből fakadó változtatási igények megvalósítását, mint pl. az önismeret fejlesztése, az önbizalom növelése, személyes célok kitűzése és megvalósítása, konfliktuskezelés, illetve elakadásaink megszüntetését célzó személyes támogatás.

A life coachingon belül megkülönböztetünk speciális területeket, és erre szakosodott kollégákat, mint pl. a párkapcsolati coaching, de nem minden témának van speciális coach-a. Ez esetben a coach választásánál elegendő a life coaching bejelölése.

 

Párkapcsolati coaching

Jó párkapcsolat kialakítását célzó speciális coaching munka, mely történhet a pár egyik, vagy mindkét tagjának részvételével.

 

Karrier coaching

A karrier coaching a karrierrel, munkával kapcsolatos célok megvalósításának eszköze, mely során az Ügyfél ki tudja alakítani a számára ideális karrier utat, esetleges munkahelyváltást, vagy kezelni tud egy munkahely elvesztése utáni helyzetet, illetve újra be tud illeszkedni a munka világába. Karrier coachinggal life és business coachok is foglalkoznak.

 

Sport coaching

Sportolók számára a kiváló sport teljesítmények elérését, magánemberek számára sportolási szokások, a sport szeretetének kialakítását célzó speciális coaching munka.

Business coaching

Üzleti, vállalkozói, vezetői létből fakadó célok elérésének eszköze, mint pl. a vezetői kompetenciák fejlesztése, konfliktuskezelés, delegálás, időgazdálkodás.

 

Business coaching

Üzleti, vállalkozói, vezetői létből fakadó célok elérésének eszköze, mint pl. a vezetői kompetenciák fejlesztése, konfliktuskezelés, delegálás, időgazdálkodás.

 

Executive coaching

Kifejezetten felsővezetőknek szóló, az ő jellemző problémáira vonatkozó coaching, amelyben ugyanazok a célok, problémák szerepelhetnek, mint a business coachingban, kiegészítve a felsővezetőknél felmerülő feladatokkal. A coaching során tekintettel kell lenni az felsővezető Ügyfél helyzetére, kapcsolatrendszerére.

Shadow coaching

Vezetőknek szóló coaching, melyben a coach az ügyfelet a munkájában árnyékként követi, és így teljes körűen tájékozódik a vezető, magatartásáról, kommunikációjáról, viselkedési jellemzőiről.

 

Team coaching

Munkahelyi csapatok fejlesztése, amely vonatkozhat a csapat fejlesztésére, vagy elakadások kezelésére, mint pl. az együttműködés javítására, konfliktuskezelésre.

További kérdéseid vannak? Küldj nekünk üzenetet

az info@coachvalaszto.hu címre, vagy hívj minket a +36-30-929-7028-as számon