Harcok és ütközések

“Nem értek a lélekhez.” Ezt egy tréningen mondta G., majd az adott témához hozzáfűzött két-három olyan gondolatot, amelyekből éppen ennek ellenkezője derült ki. Megszólalásaiban röpködtek a csúnya szavak és fordulatok, de ettől eltekintve érzékenységről tanúskodtak a megfigyelései, véleménye megalapozott volt, ő maga határozott harcos, igenis nagy emberismerettel. Harcost írtam, de küzdőt értettem, aki saját magával is küzdött, de elkötelezte magát a fejlődés mellett. A szemléletváltás nem ment egyszerűen, az agya és a szíve külön utakra vitte, az ereje pedig folyamatosan ütközési zónákba sodorta. De vállalta. Azt is, hogy amit nem talál meg, azt keresnie kell, azt is, hogy amit megtalált, azt meg kellett értenie, és azt is, hogy attól, hogy nem ért valamit, attól az még létezik, és lehet, hogy neki dolga van vele. Ettől még röpködtek a lóf…ok, amit egy idő után számolni is kezdtem. Ha túl keveset használt, reklamáltam.

Erőforrás

Egy coach (és egy tréner) értékeli az erőt, az erőfeszítést, és az erőforrások feltárására ösztökél. G. erőforrásai közül a leghatékonyabbat akkor ismertem meg, amikor egynapos közös munkánk után üzenetet küldött, aminek egyes részleteit közölhetem csak:

“Szia Kedves Anikó! Nagyon nagyon örülök, hogy megismerhettelek és nagyon nagyon sajnálom, hogy csak egy napot kaptam belőled. Élvezetes volt az egész nap. Tetszett minden. A hozzánk állásod és viszonyulásod, azt hogy komoly dolgot csinálsz, de mégis lazán tolod, az hogy te nem, én pedig sokkal inkább biztonsági játékos vagyok. Sok dologban különbözünk, de mégsem érzem Veled szemben hogy “csak úgy jó, ahogy én csinálom vagy gondolom”. Na, lényeg hogy nagyon remélem még találkozunk, mert rohadt jó hatással voltál rám és nagyon szívesen beszélgetnék még Veled (…)😉😙

Válaszutak

Értékelte. Megköszönte. Megfogalmazta. Vette a fáradtságot, és leírta. Nem szégyellte. Mint ahogy a kudarcot, hibát, vereséget sem. És ami a legfontosabb: kíváncsi volt arra, hogy mit lehet kihozni mindabból, amiben benne van, mit tartogatnak a válaszutak, hogyan válthat szemléletet, és jó lesz-e neki, ha ez megtörténik.

Pár hete felhívott egy kedves ismerősöm, hogy el szeretné küldeni hozzám a férjét. A férj ezt nem szerette volna.

Kedves férjek, fiúk, férfiak, nektek is jár a menedék.