Röviden: A közös munkánkban a fejünk, a szívünk, a gondolataink és érzéseink egyszerre kapnak teret, egységbe rendezzük, ami szemben áll.

Ken Wilber, amerikai filozófus alkotta meg ezt a szemléletet, ami a nyugati pszichológiai ismeretek és a keleti spirituális rendszerek szintézise. Az integrál coaching módszertani hátterét ez a szemlélet adja.

A szemlélete egy mindent átfogó térkép: fontos pillére a 4 Q modell (4 kvadráns), ami a valóság négy dimenzióját képviseli, melyeket  együtt, komplexitásában látunk, így a kliensünk hozott témáira több perspektívából is ráláthatunk. Ez a modell tökéletesen alkalmazható a coaching folyamatokban, mert ad egy olyan keretrendszert, amiben az ügyfelünket és az őt körülvevő világot, benne magunkat coach-ként is kreatívabban, kifinomultabban látjuk.

Számomra, integrál szemléletű coach-ként a legfontosabb esszencia, hogy a hozzám forduló ügyfeleim ne csak a gondolataik alapján – megfelelés és elvárás központúan – döntsenek, hanem a szívükkel is, hogy teljesebb, örömtelibb életet élhessenek.

Örömmel tapasztalom, amikor ebben a folyamatban növekszik az ügyfeleim tudatossága, rálátnak működésmódjaikra, bővül a kompetenciájuk.

(Integrál jelentése: átfogó, magába foglaló)