A felhasználói fiók állapota Jóváhagyott
business coach-executive coach-team coachlife coach
Felhasználói értékelés
5.00 átlaga a 3 értékelések alapján.
Nem vagy bejelentkezve. Kérjük, jelentkezz be a felhasználó megtekintéséhez.
Mayer András
Ajánlás – szubjektíven Éváról a Mayer András ,december 04, 2018 használatával

Mielőtt megismertem volna magát a coachingot és a módszert, ahogyan Évával dolgozunk, nem volt pontos képem magáról a folyamatról. Azt hittem, ez egy olyan beszélgetés, ahol elmondom a helyzetet, amit meg szeretnék oldani (szigorúan csak munka témában), aztán valaki megmondja nekem a tutit, hogy mit is kellene tennem. Nos, nem ezt kaptam, hála Istennek. Évával a munka során ugyanis olyan rejtett nézőpontokat sikerül előcsalni belőlem (és nem ő mondja meg a tutit!), amit korábban észre sem vettem volna.

A beszélgetés során beszélhetek mindenről, nincsen szigorú megkötés a munka világára, amit nagyon hasznosnak tartok, ugyanis minden összefügg mindennel. Szeretem, hogy bizonyos határok mellett (mert azért ő irányít) szabadon beszélhetek bármiről, bármilyen stílusban és időkeretben. Nincsen megkötés, ha valamit tovább szeretnék boncolgatni, lehetséges, és ha a szavak elfogynak, még mindig ott vannak a rajzok vagy a zene. Egy szóval élve: komplex módon sikerül együtt gondolkodva megérteni hangulatokat, gondolatokat.

Az ülések végén egyszerre érzem magamat nagyon energikusnak és nagyon fáradtnak. Energikussá tesz, mert azok a dolgok, amiket következtetésként le tudunk vonni, új irányt mutatnak, aminek a követésével előrébb tudok jutni egy-egy feladattal. Viszont fárasztó is, ugyanis komoly munka folyik, aminek az eszköze én magam vagyok, és az, hogy mennyire engedem be Évát a saját fejembe.

Az első 3-4 alkalommal kerestük még a stílust, határokat, mi az, ami belefér. Ezt követően, amikor már kialakultak a keretek folyamatosan érezhető volt a változás: el tudtam engedni dolgokat (aminek hatására fizikai fájdalmaim is elmúltak!), másokkal könnyebbé vált a kapcsolatom, koncentráltabban tudtam haladni a céljaim felé.

Az eredmények tartósításában nagyon sokat segít Éva személyisége: bármikor fölhívhatom vagy írhatok neki, amikor szükségem van egy kis támogatásra, megtalálom őt. Azt érzem, mintha én volnék az egyetlen ügyfele, akivel a nap bármely pillanatában képes pozitívan, szeretettel, nyitottsággal foglalkozni, noha tudom, hogy nem én vagyok az egyetlen, és bizonyára másokhoz is így fordul.

Összefoglalva: életem egyik legjobb döntésének tartom, hogy belevágtam a coaching folyamatába, és tudom, hogy 130 km távolságból is Évához fogok járni.

a Mayer András ,February 22, 2020 használatával
Andrékóné Eszes Anikó
2016-ban egy a Andrékóné Eszes Anikó ,november 22, 2018 használatával

“Honnan indultam és hova jutottam? Mit adott a coaching folyamata?” Tette fel Éva a kérdést 2,5 évvel ezelőtt, melyre az alábbit írtam házi feladatként, ezzel lezárva a közös munkát. A mai napig is ugyanígy gondolom és meghatódom, mikor újraolvasom. Olyan mint egy régi iskolai füzetet kézbevenni és átélni a több évvel ezelőtti élményeket, megmosolyogni a hibáinkat és örömmel konstatálni, honnan hova jutottunk. Szívből ajánlom Évát! A tudását, a szellemiségét, a szakmai tapasztalatát, a példamutatását, az önzetlenségét, az emberközeliségét és a nyitottságát, melyet 100%-osan megmutat minden alkalommal.

Ha olyan ember számára kell elmondanom, mit ad a folyamat, amit egy coach-al tölt, és miben tud segítséget nyújtani egy ilyen szakember, akkor keressen rá az interneten és olvassa el. Ott általánosságban, nagyon jó megfogalmazások vannak.
Ha viszont valakinek arról kell beszélnem, mit adtak az alkalmak, melyeket Koczka Éva coach-al, trénerrel töltöttem, akkor jobban teszi, ha hátradől és kinyit egy üveg bort, mert hosszú lesz De mivel ezt nemcsak Éva fogja olvasni és nem az a célom, hogy őt dicsérjem – bár nem esne nehezemre –, így rövidre fogom, mit adott nekem a coaching Évával.
Úgy gondoltam hosszú folyamat lesz, de mégis játszi könnyedséggel vettem az akadályokat. Hamar megnyíltam előtte. Szörnyen sötéten láttam a helyzetem, kiutat és útmutatást vártam és egy külső személytől megerősítést és segítséget, merre tartsak és merre ne. Úgy gondoltam kicsit beszélünk a lelki háttérről, de nem nagyon boncolgatjuk, mert akkor egy pszichológust kerestem volna fel. Végképp nem akartam a mélyére ásni a gyerekkoromnak, feloldani a blokkokat vagy sírni. Ennek ellenére az első alkalommal bucira sírtam a szemem, és minden falat áttörtünk, amiben csak megakadtunk. Nem erőszakosan, nem tolakodóan, csak amennyire nekem szükségem volt. Nekem, nekem, nekem! Soha ennyi idő nem szólt még rólam, soha senki nem foglalkozott még velem ilyen értő és érző hozzáállással! Végre én voltam, tőlem, magamra, hozzám…imádtam minden percét!
Nyilván más szakember is így nyúl az érzékeny témákhoz és annál is érzékenyebb emberekhez, de mivel nekem eddig nem volt tapasztalatom hasonló téren, így csak Éváról tudok szuperlatívuszokban beszélni. Olyan felszabadító érzés volt, hogy bevallom megijedtem, mi jöhet még ezek után. Az elején megmondta, hány alkalomra, azaz „ülésre” – ahogy hivatalosan mondjuk -, lesz szükségem vele és így is lett. Minden találkozást nagyon vártam, és elmondhatatlan könnyebbség és tisztánlátás volt minden találkozás vége.
Nem akarok magyarázkodni, mert külső szemmel érthetetlen volt mi a gondom mégis, amikor tökéletes az életem, annál is tökéletesebb a családom, a férjem maga a csoda, a munkám irígylésre méltó, a környezetem idilli és mások számára hibátlan. Éppen ilyenkor adtam a segélykiálltást, mert belül kezdtem összeomlani. Amit én hétköznapinak és alap teljesítménynek tudtam be és vártam el magamtól, az másoknak már erőn feletti küzdelem lett volna, és egészséges keretek között nem fenntartható.
Akkor nem is voltak olyan komoly problémáim, ha ilyen gyorsan átláttam és szinte magamnak válaszoltam meg őket? Dehogynem. Óriási kősziklák voltak a vállamon, a szívemen, a családomon és mindet én görgettem oda, ahol voltak. De Éva segítségével most én is aprítottam fel őket! Mégpedig apró darabokra. A lehulló darabokból pedig nem újabb falat emeltem magam köré, hanem egy tetszetős emelvényt. Olyan díjátadós, vállveregetős, „ez szép volt!” emelvényt, amin jó minden reggel felkelni és büszkének lenni arra amit látok, azt emelni fel magam mellé, aki megerősít és akire szükségem van, és azt leültetni a tövébe, aki energiát vesz el tőlem és nem vagyunk egymásra jó hatással. Ezeket a kapcsolatokat felvállalni és leválasztani, amikor szükséges és nem érezni lelkiismeret furdalást miattuk. Szürkének és elveszettnek éreztem magam mint nő, nem találtam a helyem a munkában, nem éreztem jól magam a mindennapokban és felőröltek a gondolatok, ami miatt takarékon működtem csak.
Azóta ÉLNI kezdtem, kitisztultak a gondolatok, nincsenek megoldhatatlan problémák, csak megoldásra váróak, tele lehetőséggel és iránymutatással. Minden olyan egyértelmű lett. Nem kaptam konkrét karrierépítési tanácsokat, nem töltöttünk ki teszteket, nem írtunk pontokba szedve akciótervet a jövőmet illetően. Engem tettünk rendbe, hogy utána képes legyek ezeket egyedül megcsinálni. Mert segítségre csak nekem volt szükségem, a kicsi énemnek és a jelenlegi felnőtt énemnek ahhoz, hogy egészséges énképű, reális elvárásokkal teli, önmagát szerető és elfogadó személyiség legyek.
Az érzés, hogy ez mind bennem volt, a kérdésekre én adtam választ, a megoldáson én fogok tovább dolgozni, végtelen büszkeséggel tölt el. Nagyszerű érzés szeretni önmagam, nemcsak elfogadni, de tiszta szívből kimutatni is másoknak, ki vagyok valójában. Az iránymutatás, a segítő kérdések, az önmagamról való mesélés, gondolkodás nem esett nehezemre. Éva kiváló szakember. Sokkal többet adott, mint amit ígért és sokkal többet kaptam magamtól is, mint amire számítottam.
Nagyszerű utazás volt! Kivételes embert és szakembert ismertem meg a személyében. Akinek még kétségei vannak, hogy szüksége van-e coach segítségére, annak csak annyit üzenek, hogy nálam új időszámítás lépett életbe.
Volt az Éva előtti időszak és van az Éva utáni… úgyhogy sok sikert minden útkeresőnek önmaga megismeréséhez!

a Andrékóné Eszes Anikó ,February 22, 2020 használatával
B. Csabai Flóra
Értékelés a B. Csabai Flóra ,november 20, 2018 használatával

Éva egy végtelenül kedves, empatikus, nyugodt ember. Kezdő vállalkozóként az útkeresésben, a céljaim megtalálásában segített. Ő szigorúan felteszi azokat a kérdéseket, amiket te nem mernél feltenni magadnak! 🙂 Ajánlom azoknak, akik szeretik maguk irányítani az életüket, de időnként szívesen fogadnak egy kis megerősítést!

a B. Csabai Flóra ,February 22, 2020 használatával